Goudprijs houdt relatief gezien goed stand

\"\"

De agressieve monetaire politiek van de Federal Reserve heeft de Amerikaanse dollar naar het hoogste niveau in meer dan twee decennia gedreven, wat zijn tol heeft geëist op de grondstoffenmarkten; een fondsmanager adviseert echter dat ondanks de recente volatiliteit, beleggers nog steeds overwogen zouden moeten zijn in grondstoffen en dat de helft van die posities in goud zou moeten zijn.

Robert Minter, directeur van ETF Investment Strategy bij abrdn, zei dat ondanks de prijsdaling van 9% van goud dit jaar, de prijsactie van het gele metaal indrukwekkend is, rekening gehouden waar de Amerikaanse dollar en de obligatierendementen nu staan.

Hij voegde eraan toe dat de goudprijs in de huidige omstandigheden veel dichter bij $1.000 per ounce zou moeten handelen dan boven $1.600.

\”Het is verbluffend dat goud niet lager staat\”, zei hij. \”Beleggers vinden dus nog altijd redenen om goud aan te houden ondanks de sterke Amerikaanse dollar en de stijgende rentetarieven.\”

Minter voegde eraan toe dat wat goud tegenhoudt, zijn de investeerders aan de zijlijn die wachten tot het huidige wereldwijde beleid van de centrale banken de wereldeconomie zullen breken. Hij is van mening dat het breekpunt dichterbij zou kunnen zijn dan we denken, dit nadat de Bank of Japan vorige week voor het eerst sinds 1998 gedwongen was in te grijpen op de valutamarkten.

Veel marktanalisten hebben eraan toegevoegd dat de Bank of England gedwongen zou kunnen worden om haar valuta te ondersteunen als het pond daalt tot het laagste niveau sinds het midden van de jaren tachtig ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Minter voegde eraan toe dat met de verslechterende mondiale economische omstandigheden, het voor de Federal Reserve moeilijk zal zijn om haar agressieve monetaire beleidskoers te handhaven.

\”De Federal Reserve heeft al een beleidsfout gemaakt en we wachten gewoon af hoe erg de impact zal zijn\”, zei hij. \”Veel mensen staan ​​aan de zijlijn te wachten tot er iets kapot gaat en als ze zien dat dit inderdaad het geval is, zullen ze halsoverkop in goud stappen.\”