Nasdaq omarmt cryptomunten door digitale activabewaringsdiensten aan te bieden

\"\"

De aantrekkingskracht van de cryptocurrency-markt blijft institutionele spelers aantrekken, ondanks de crypto-winter van 2022, aangezien de in New York gevestigde Nasdaq naar verluidt is begonnen met de voorbereidingen om digitale activabewaringsdiensten aan institutionele klanten aan te bieden.

Op basis van een rapport van Bloomberg heeft de Nasdaq een nieuwe werkgroep opgericht die zich zal richten op digitale activa, te beginnen met Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) bewaardiensten voor instellingen. De nieuwe Nasdaq Digital Assets-eenheid zal worden geleid door Ira Auerbach, het voormalige hoofd van prime broker-services bij de cryptocurrency-uitwisseling Gemini.

Auerbach suggereerde eerder dat institutionele acceptatie de volgende grote drijvende kracht achter groei in het crypto-ecosysteem zal zijn, en \’s werelds op een na grootste effectenbeurs is een ideale plek om de overgang te vergemakkelijken.

\”We geloven dat deze volgende golf van de revolutie zal worden aangedreven door massale institutionele acceptatie\”, zei Auerbach in een interview. \”Ik kan geen betere plek bedenken om dat vertrouwen en dat merk op de markt te brengen dan Nasdaq.\”

Na goedkeuring van het New York Department of Financial Services, wordt Nasdaq een bewaarder van digitale activa en gaat het concurreren met cryptobedrijven zoals Coinbase, Anchorage Digital en BitGo.

Volgens Tal Cohen, Nasdaq\’s executive vice president en hoofd van de Noord-Amerikaanse markten: \”Bewaring is van fundamenteel belang. Wanneer het probleem van de bewaring opgelost is, kunnen we beginnen met het ontwikkelen van andere oplossingen, uitvoeringsdiensten en liquiditeitsdiensten aanbieden en nadenken over hoe we nieuwe markten ondersteunen .”

Cohen merkte op dat hoewel het bedrijf momenteel geen plannen heeft om een ​​crypto-uitwisseling te lanceren, het een toekomstige mogelijkheid blijft op basis van de regelgeving en het concurrentielandschap. Tot nu toe heeft de Nasdaq, in plaats van te concurreren met bedrijven als Coinbase bij het aanbieden van toegang tot crypto\’s, investeringen gedaan in software, data en andere aanbiedingen en zijn software uitbesteed aan cryptoplatforms.

Deze stappen werden genomen als onderdeel van zijn bredere inspanningen om zijn inkomstenbronnen te diversifiëren buiten de beursactiviteiten waar aandelen van beursgenoteerde bedrijven worden verhandeld.