Forse stijging van de vraag naar koper verwacht

\"\"

Naarmate de VS en Europa steeds meer elektriciteit gebruiken voor transport en energie zal de vraag naar koper stijgen, zelfs als het aanbod beperkt blijft, zegt Nicole Adshead-Bell, directeur van Cupel Advisory.

\”Koper is het belangrijkste industriële metaal\”, zei ze. \”Maar er is een gebrek aan nieuw ontdekte voorraden en er is bovendien een gebrek aan materiaal om deze te ontginnen.\”

Bloomberg verwacht dat de vraag naar koper tegen 2040 met 50 procent zal stijgen, grotendeels als gevolg van transportbehoeften.

\”Koper wordt veel gebruikt in de nieuwste moderne automodellen\”, legt Adshead-Bell uit. \”De toename van het kopergebruik van een ICE-voertuig naar een elektrisch voertuig is van 100 pond naar 400 pond.\”

Tegen de achtergrond van de stijgende trend van elektrificatie in de vorm van EV\’s (elektrische voertuigen), zei Adshead-Bell dat er te veel haast is gemaakt om het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen.

\”Gezien het feit dat Californië energieproblemen heeft en er geen gegarandeerde voorziening van elektriciteit is, heeft de gouverneur van de staat eigenaren van elektrische voertuigen gevraagd hun auto\’s niet op te laden\”, zei ze. \”Wat de milieubeweging heeft gedaan, en waar veel van de ESG-elementen een steentje toe hebben bijgedragen, is de kosten van levensonderhoud verhogen.\”

Adshead-Bell beweerde dat de milieulobby met succes campagne heeft gevoerd voor beleid dat heeft geresulteerd in een gebrek aan tijdige levering van belangrijke goederen\”, waardoor de kosten van grondstoffen zijn gestegen. Met alle gevolgen van dien.