Goudprijs weer boven $ 1.700, zilverprijs stijgt met meer dan 9%

\"\"

De goudprijs steeg maandag met meer dan 2%, gestimuleerd door een dip in de Amerikaanse dollar en de obligatierendementen, waarbij de recente correcties bij de edelmetalen nieuwe beleggers aanlokten. Een rally in zilver leidde tot een slot op $ 20,76 of een stijging met iets meer dan 9%. Zilver beleefde daarmee zijn beste dag sinds eind 2008.

Spot goud steeg met 2,173% tot $ 1.708,60 per ounce om 15.39 uur. ET (1939 GMT), wat de grootste stijging op dagbasis sinds 8 maart was.

De dollar versoepelde, wat de vraag naar het in dollars geprijsde edelmetaal onder buitenlandse kopers deed toenemen. De rente op tienjarige staatsobligaties van de VS daalde tot een dieptepunt van meer dan een week, wat de vraag naar goud, dat geen rendement oplevert, ondersteunde.

Goud heeft recent steeds meer steun gevonden omdat het onlangs minder sterk is gedaald dan de andere markten, zei Matousek, eraan toevoegend dat er enkele marktdeelnemers waren die nu dachten dat de Amerikaanse Federal Reserve de renteverhogingen zou kunnen versoepelen, wat goud zou ondersteunen.

De beperkte stijging van de activiteiten in de Amerikaanse verwerkende industrie ondersteunde de vraag naar metalen als veilige haven, die manufacturing activity groeide in september in het laagste tempo in bijna 2-1 / 2 jaar, waarschijnlijk omdat stijgende rentetarieven om de inflatie te bedwingen, de vraag naar goederen afkoelden.