Paul Tudor Jones vreest voor de stabiliteit van de samenleving naarmate de inflatie stijgt

\"\"

De bekende belegger Paul Tudor Jones gelooft dat de Amerikaanse economie bijna of al midden in een recessie zit als gevolg van de agressieve verkrapping van de Fed:

\”Ik weet niet of ze nu is begonnen of twee maanden geleden\”, zei Jones maandag op CNBC\’s \”Squawk Box\” toen hem werd gevraagd naar de recessierisico\’s.

\”We komen er altijd achter en we zijn altijd verrast wanneer de recessie officieel begint, maar ik ga ervan uit dat we er hoe dan ook eentje zullen krijgen.\”

De hedge fonds manager annex miljardair merkte echter op dat de pijn van een recessie op korte termijn noodzakelijk is:

\”Als ze er niet komt en we hebben alleen maar een hoge en permanente inflatie, dan zorgt dat alleen maar voor meer problemen onderweg,\” zei Jones.

\”Als we welvaart op de lange termijn willen hebben, moet je een stabiele valuta hebben en een stabiele manier om deze te waarderen.\”

\”Dus ja, je moet op de zeer lange termijn iets van 2% inflatie hebben om een ​​stabiele samenleving te hebben. Dus er is onvermijdelijk de pijn op de korte termijn geassocieerd met winst op de lange termijn.\”

De man die de marktcrash van 1987 versloeg, had een waarschuwing voor de Fed wat betreft de mogelijk eerste tekenen van een inflatiepiek:

“Inflatie is een beetje zoals tandpasta. Als je het eenmaal uit de buis hebt gehaald, is het moeilijk om ze er weer in te krijgen, \’zei Jones.

\”De Fed doet haar uiterste best om het tij te keren, maar zal daar niet in slagen… Als we in een recessie belanden, heeft dat echt negatieve gevolgen voor een verscheidenheid aan activa.\”

Verder vooruitkijkend waarschuwde Jones dat de jaren 2020 zouden kunnen worden gekenmerkt door aanzienlijke fiscale bezuiniging, nu regeringen afstand nemen van het gemakkelijk geldbeleid van het vorige decennium.

\”Wie de president is in 2024 zal te maken krijgen met een schuldendynamiek die zo nijpend is. dat de VS onvermijdelijk fiscale bezuinigingen te wachten staan. De buikriem zal dus aangesnoerd moeten worden\”, zei hij.