Olieprijzen kunnen inflatie verder opjagen in de komende maanden

\"\"

Beleggers mogen hoge inflatieniveaus blijven verwachten, in ieder geval op korte termijn. Volgens hoofdeconoom David Payne van Kiplinger zal de inflatie in 2022 waarschijnlijk rond de 8% eindigen om in 2023 geleidelijk af te nemen.

José Torres, senior econoom bij Interactive Brokers, zegt dat een van de factoren die bijdragen aan hogere inflatie de stijgende energieprijzen zullen zijn, die onlangs zijn gestegen na een besluit van de Organisatie van olie-exporterende landen en haar bondgenoten (OPEC+) om de olieproductie met 2 miljoen te verminderen vaten per dag.

\”Als de lagere benzineprijzen in augustus en september geen bevredigende inflatiecijfers hebben opgeleverd, hoe schadelijk kunnen ze dan zijn in oktober?\” vraagt Torres.

\”Een uitdagende winter voor Europa en de mogelijkheid van de versoepeling van de Chinese lockdowns kunnen de vraag naar extra energie verhogen en de prijzen verder opdrijven.\”

Als dat het geval is, kunnen olieaandelen en energie-exchange-traded funds (ETF\’s) ook een boost krijgen.