Slechte inflatiecijfers jagen vreemd genoeg de beurskoersen op

\"\"

De aandelen gingen op Wall Street aanvankelijk fors lager op donderdag nadat uit de laatste consumentenprijsindex (CPI) bleek dat de inflatie in september hardnekkig hoog bleef, voordat ze begonnen aan een enorme opleving om de dag af te sluiten met indrukwekkende winsten. De belangrijkste indices realiseerden winsten van tussen 2% en 3%.

Het ministerie van Arbeid zei vanmorgen dat de consumentenprijzen vorige maand hoger uitkwamen dan verwacht – en veel experts zeiden dit alles behalve dat de Federal Reserve tijdens haar vergadering in november opnieuw een substantiële renteverhoging doorgeeft. De Dow en S&P 500 daalden ongeveer 2% op het dieptepunt van hun sessie, terwijl de Nasdaq 3% daalde.

Maar tegen lunchtijd bevonden alle drie de indexen zich in positief gebied – en vanaf daar bleven ze stijgen. \”De marktomkering van vandaag was een hoofdbreker\”, zegt Edward Moya, senior marktstrateeg bij OANDA, leverancier van valutagegevens. \”Ondanks een warm inflatierapport doken de Amerikaanse aandelen in positief territorium, omdat sommige beleggers ervan overtuigd zijn dat de kerninflatie binnenkort zal dalen.\” Moya voegt eraan toe dat de rally \”waarschijnlijk ook een boost kreeg door short-covering, maar gezien het pad voor de tarieven hoger is, zal deze marktomkering niet lang duren.\”