Verenigd Koninkrijk staat voor de grootste en langste recessie in 100 jaar (dixit de BoE)

De Bank of England (BoE) heeft zojuist gewaarschuwd dat het Verenigd Koninkrijk de grootste en langste recessie in 100 jaar tegemoet gaat. Een boodschap die niet bepaald vrolijk in de oren klinkt.  De recessie die voor 2023 wordt onverwacht, zou er eentje als geen ander kunnen worden.

Het VK lijkt het slechte nieuws geen pauze te willen inlassen. Eerst verloor het land dit najaar zijn langst regerende monarch en slechts een paar weken later trad zijn kortst dienende premier af.

Nu waarschuwt de centrale bank, de Bank of England, dat het land aan de vooravond staat van de grootste en langste recessie in een eeuw, aangezien het de grootste renteverhoging sinds 1989 heeft doorgevoerd.

Bij de aankondiging van de recente renteverhoging van 0,75% om de huidige bankrente op 3% te brengen, erkende de commissie die het monetaire beleid in het VK bepaalt dat ze worden geconfronteerd met zeer uitdagende vooruitzichten die niet veel goeds beloven.

En in een persconferentie na de aankondiging zei Andrew Bailey, de gouverneur van de bank, dat hij beseft dat het strengere rentebeleid een knelpunt zal zijn voor Britten. Maar met de inflatie in het VK nu op 10,1%, voegde Bailey eraan toe: “Als we nu niet krachtig optreden, zal het later erger worden.” De Britten kunnen deze boodschap maar beter goed in de oren knopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *