Wuif maar dag met het handje naar het tijdperk van de almachtige centrale banken, want ze hebben ons een stevige loer gedraaid

Het tijdperk van almachtige centrale banken is om een simpele reden voorbij: ze hebben gefaald: ze hebben hun burgers, hun thuislanden in de steek gelaten en ze hebben uiteindelijk de wereld in de steek gelaten.

Hun beleid heeft de ongelijkheid in rijkdom en inkomen tot het uiterste gedreven, waardoor de sociale, politieke, economische en ecologische aspecten van de planeet zijn gedestabiliseerd.

Maar eigenlijk was het allemaal voorspelbaar, want dit is het enige mogelijke resultaat van een periode van dominantie door de centrale banken.

Zodra financiën de belangrijkste drijfveer van al het andere wordt, vervormt het alles tot een skimming-machine die ten goede komt aan de weinigen die toegang hebben tot financiering door de centrale banken en dit ten koste van alle anderen.

Zodra het financiële aspect domineert, worden zowel de ‘markt’ als de ‘overheid’ dienaren of zelfs slaven van die financiën.

Ik zeg ‘markten’, want zodra markten zijn ‘gefinancialiseerd’, dienen ze de belangen van kartels en monopolies en zijn ze helemaal geen echte markten meer.

De overheid, ongeacht het geadverteerde “merk” of de nationaliteit, wordt een veiling waar de hoogste bieder controle krijgt over het bestuur en over de regelgeving, die er beiden op gericht zijn de belangen te dienen van de weinigen met toegang tot vrijgevigheid van de centrale bank.

De manier waarop centrale banken krediet/geld creëren en verdelen, resulteert in de dominantie van financiën en deze dominantie heeft geleid tot de verstoring en vernietiging van de economie en de samenleving.

Grote ongelijkheid is overal de norm, omdat het systeem van centrale banken ook overal aanwezig is.

Centrale banken zijn de bron van destabiliserende ongelijkheid; ze kunnen ongelijkheid niet oplossen.

Zolang het financiële de markten en overheden domineert, zullen deze ook niet in staat zijn om ongelijkheid op te lossen.

Centrale bankiers en overheidsinstanties zijn zich er wel degelijk van bewust dat het systeem aan het ontrafelen is door de extreme ongelijkheid die ze hebben gecreëerd. Ze proberen deze tegenstelling te verzoenen, maar het financiële verandert de hele wereld in een skimming-machine die de ongelijkheid alleen maar kan vergroten met, ja, wat nog meer? Financiën natuurlijk, iets anders is niet meer denkbar.

Het inperken van het gratis geld van centrale banken voor gewone banken en hun trawanten is de noodzakelijke eerste stap om het monster ‘Finance’ te ontbinden als de dominante kracht in markten, governance en de planetaire skimmingmachine die dat Finance monster heeft gecreëerd.

Ofwel wordt de macht afgenomen van de centrale banken, ofwel zal de enorme ongelijkheid die het gevolg is van de dominantie van de centrale banken het hele systeem ontrafelen. Maak uw keuze, maar besef dat de tijd dringt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *