Financiële markten tevreden met de Amerikaanse werkloosheidscijfers

Uit het Amerikaans banenrapport van oktober bleek dat de niet-agrarische jobs vorige maand met 261.000 zijn gestegen, ruim boven de consensus van economen van 193.000.

Positief is dat dit een scherpe daling betekende ten opzichte van de 315.000 banen die in september werden toegevoegd. Bovendien liep het werkloosheidspercentage op tot 3,7% ten opzichte van de 3,5% in september.

“De eerste lezing geeft aan dat de Amerikaanse economie behoorlijk veerkrachtig blijkt tegen de achtergrond van de aanhoudende renteverhogingen door de Fed”, zegt Ziad Gergi, senior fondsmanager bij Hargreaves Lansdown. “Bovendien was het interessant te vernemen dat het maand-op-maand gemiddelde uurloon iets boven verwachting uitkwam op +0,4% (versus +0,3%), wat wijst op een aanhoudende looninflatie.”

Brad McMillan, chief investment officer voor Commonwealth Financial Network, juichte dit banenrapport toe. Er was “voldoende groei om de economie en de winsten draaiende te houden, maar genoeg vertraging zodat de Fed en de markten waarschijnlijk ergens in de komende zes maanden een pauze kunnen zien”, zegt McMillan. “Dit is geen perfect Goldilocks-rapport, niet te warm en niet te koud, maar het gaat wel de richting uit die we willen zien.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *