De stand van zaken: grondstoffen nog steeds met voorsprong nummer één

Met nog anderhalve maand te gaan, lijken commodities nog steeds met voorsprong de beste activaklasse. Gemiddeld zijn de prijzen voor grondstoffen met 34,20% gestegen sinds 1 januari. Met een stijging van nog steeds 15,60% is de dollar een goede tweede, ondanks een correctie in de loop van vorige week. De top 3 wordt afgesloten door olie, met een olieprijs die sinds 1 januari met 14,10% gestegen.

Het aantal verliezers is groter dan het aantal dalers, waarbij vooral opvalt dat goud dankzij de vooruitgang van vorige week het verlies beperkt kan houden tot 7,20%. Beleggers in high yield bedrijfsobligaties kregen een verlies van 17,50% te slikken, investment grade bedrijfsobligaties deden het met 20,90% nog een stuk slechter.

Het verlies van een gemiddelde aandelenportefeuille op Wall Street liep op tot 21,20%. Het verlies van de o zo veilig geachte Amerikaanse staatsobligaties liep op tot 21,50%. Dat verbleekt echter allemaal tot de klappen die Bitcoin kreeg, sinds het begin van dit jaar moest de toonaangevende cryptomunt 63% prijsgeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *