Succesvolle Lalanne veiling bij Christies’s

Christie’s presenteerde eerder deze week Sculpting Paradise: de collectie van Marie Lalanne, de eerste gespecialiseerde de Lalanne -verkoop in de Verenigde Staten. Live in Christie’s legendarische Rockefeller Center Saleroom, toonde de veiling een uitzonderlijke groep werken van twintigste-eeuwse iconen Claude & François-Xavier Lalanne uit de privécollectie van hun dochter.

In totaal bereikte de verkoop meer dan $ 77 miljard. Het werd 100% verkocht, 319% boven lage schatting, met 88% van de partijen die boven de hoge schatting werden verkocht. 18 werken verkocht voor meer dan $ 1 miljoen. 20% van de deelnemers was nieuw voor een veiling van Christie.

De piek van de verkoop was âne Planté, die verkocht voor $ 8.405.000, meer dan 28 keer de laagste schatting en een wereldrecord voor Lalanne. Les Trois Grands Moutons de Peter was de op een na hoogste prijs van de dag, met $ 6.300.000, meer dan vier keer de laagse schatting.

Daphné Riou, senior specialist en hoofd van design, Christie’s Americas, zegt: “Het was een absolute eer om Sculpting Paradise te presenteren: de collectie van Marie Lalanne, een ongeëvenaarde groep kunstwerken gemaakt door haar ouders, Claude en François-Xavier Lalanne. De Lalannes mogen samen met Brancusi, Max Ernst en Yves Klein als reuzen van de 20e eeuw worden beschouwd. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *