Gouden munt bij Heritage verkocht voor meer dan $ 4 miljoen

We hoeven er waarschijnlijk geen tekening bij te maken: 2022 was een recordjaar voor het Amerikaanse veilinghuis Heritage. Memorabilia uit de sportieve sfeer waren gezocht, met superhoge prijzen tot gevolg. De sportcategorie werd echter nog overtroffen door US $ 310 miljoen aan verkopen van Amerikaanse munten, een winst van 21% ten opzichte van een jaar eerder.

Het totaal bedrag omvatte ook de verkoop in augustus uit de Bob R. Simpson Collection van een 1927-D Double Eagle US $ 20 gouden munt voor US $ 4,44 miljoen. De munt is door de Professional Coin Grading Services beoordeeld als MS66, wat betekent dat hij nooit in omloop is geweest.

Eind september werd een Half Eagle uit 1821 uit de Harry W. Bass, Jr. Core Collection verkocht voor 4,62 miljoen dollar. Half Eagles, meestal goud met een nominale waarde van $ 5, werden grotendeels geslagen van 1795 tot 1921.

Sieraden is een andere categorie die in 2022 hoog scoorde, met een stijging van de verkopen met 22% tot US $ 27,38 miljoen. Het meest opvallende lot was een 1,21-karaats mooie oranjeachtige rode diamant die werd verkocht voor $ 1,755 miljoen, bijna 12 keer de schatting.

De verkoop van strips en stripkunst bij Heritage steeg dit jaar met 7% tot $ 195 miljoen. De resultaten omvatten een veiling in april die alleen al $ 27,7 miljoen opleverde. In januari verkocht Heritage pagina 25 van Marvel Superhelden Secret Wars nr. 8, gepubliceerd in 1984, voor $ 3,36 miljoen. De strip vertelt het verhaal van hoe Spider Man aan zijn zwarte kostuum kwam.

Heritage verkocht ook $ 36 miljoen aan historische items, een stijging van 124% ten opzichte van een jaar eerder, inclusief een recordbedrag van $ 591.000 betaald voor een schommelstoel die in opdracht van president John F. Kennedy was gemaakt.

Het verkocht ook voor $ 21 miljoen aan verzamelobjecten uit de wereld van entertainment en muziek, een stijging van 10%. Er werd verder een recordbedrag van $ 12.300 betaald voor de verkoop van een fles Stag’s Leap Wine Cellars SLV Cabernet Sauvignon uit 1973.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *