Financiële hulp aan Oekraïne zal Europa generaties lang ruïneren

De Hongaarse premier Victor Orbán waarschuwde onlangs dat het Europees beleid dat pleit voor massale gezamenlijke leningen van EU-lidstaten om het verzet van Oekraïne tegen de Russische invasie te blijven financieren, verwoestende gevolgen zal hebben.

De Hongaarse leider zei in het tv-programma “Goedemorgen, Hongarije!” dat EU-sancties tegen Russische energie gedoemd zijn te mislukken, en dat niet alleen onze kinderen, maar ook onze kleinkinderen de gevolgen zullen ondervinden van een door de EU voorgesteld grootscheeps programma voor het verstrekken van kredieten. De financiële hulp aan Oekraïne zal Europa generaties lang ruïneren, zo meent de Hongaarse premier.

Orban herhaalde de oppositie van Hongarije tegen de plannen en suggereerde dat overeenkomsten ter ondersteuning van Oekraïne op nationaal niveau zouden moeten worden gesloten via bilaterale overeenkomsten tussen individuele landen, zo meldde ReMix.

Hij benadrukte dat Oekraïne zich nu in een situatie bevindt waarin het niet in staat is om als onafhankelijke natie te functioneren vanwege het aanhoudende conflict, en hoewel het op korte termijn hulp nodig heeft van zijn buren en bondgenoten, is het niet aan Brussel om te spreken namens alle lidstaten.

Bovendien gelooft Orbán dat verdere sancties tegen Russisch gas of kernenergie tragische gevolgen zullen hebben en voerde hij aan dat Hongarije zou moeten worden vrijgesteld van deelname aan dergelijke programma’s.

“We staan voor een moeilijke winter, Oekraïne bevindt zich in een steeds moeilijker wordende situatie, Rusland heeft het moeilijk maar zijn inkomsten uit energiedragers zijn op hun hoogtepunt en dus heeft het sanctiebeleid zijn doel niet bereikt”, zei hij.

“We hebben altijd onze eigen nationale doelen bereikt bij de onderhandelingen over sancties, dus we nemen met goede hoop deel aan de onderhandelingen over het negende pakket aan maatregelen”, concludeerde Orban, terwijl hij opmerkte dat de druk op zijn land constant blijft en dat Hongarije voortdurend moet vechten om de eigen belangen te beschermen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *