BofA waarschuwt voor instorting Amerikaanse arbeidsmarkt, uitverkoop van aandelen in 2023

LIn haar laatste markt- en economische prognose van 2022 waarschuwde Bank of America voor een instortende Amerikaanse arbeidsmarkt en een mogelijke forse stijging van de werkloosheid volgend jaar. De strategen van de bank adviseren ook om elke beursrally te verkopen in afwachting van een waarschijnlijke toename van het banenverlies.

“Beren (zoals wij) maken zich zorgen dat de werkloosheid in 2023 net zo schokkend zal zijn voor het consumentenvertrouwen in Main Street als de inflatie in 2022”, schreef Chief Investment Strategist Michael Hartnett, die ook onthulde dat wereldwijde aandelenfondsen hun grootste wekelijkse uitstroom in drie maanden tijd beleefden.

Hartnett zei ook dat strategen aanbevelen om vanaf hier rally’s te verkopen en herhaalde zijn voorkeur voor obligaties boven aandelen in de eerste helft van volgend jaar.

Wereldwijde aandelenfondsen zagen de afgelopen week een uitstroom van $ 14,1 miljard, aangevoerd door exits uit Amerikaanse aandelen, de grootste wekelijkse uitstroom in drie maanden. BofA-strategen zeiden ook dat $ 6,1 miljard werd onttrokken aan exchange-traded funds (ETF’s) en $ 8,1 miljard aan onderlinge fondsen.

BofA zei dat de Bull & Bear-indicator de afgelopen week steeg van 1,4 naar 2,0, wat aangeeft dat het “koopsignaal” voor risicovolle activa zoals aandelen bijna voorbij is. De indicator stond op het hoogste niveau sinds mei 2022 op basis van meer bullish instroom van obligaties en de positionering van hedge fondsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *