Antiquities veiling bij Christie’s op 26 januari 2023

De Antiquities veiling, een onderdeel van de Classic Week, vindt plaats op 26 januari 2023 op Rockefeller Plaza in New York. De veiling biedt een indrukwekkende selectie werken uit de Oudgriekse, Romeinse, Byzantijnse, Egyptische en Nabije-Oosterse culturen, variërend in datering uit het 3e millennium voor Christus. tot de 7e eeuw na Christus

Deze veiling omvat drie belangrijke collecties: de collectie van Dina en Raphael Recanati, voorwerpen uit de nalatenschap van Dr. Vallo Benjamin en de collectie van Jack en Jane Weprin. De Recanati-collectie omvat een diverse groep Egyptische, Romeinse en Oost-mediterrane voorwerpen die halverwege de 20e eeuw door de bekende filantropen zijn verzameld. De Benjamin-collectie bevat een verscheidenheid aan Assyrische reliëfs en cilinderzegels. De verkoop omvat ook deel II van Ancient Glass uit de Weprin-collectie.

De verkoop wordt ingeleid door een zeldzame Egyptische nummulitische kalkstenen figuur van een Amarna-prinses uit het Nieuwe Rijk en een grote Egyptische bronzen leeuwenkopgodin uit het landgoed van Joan R. Linclau. Andere hoogtepunten zijn een Romeins Marmeren Herm-portret van de filosoof Theophrastos en een Attische roodfigurige zuilkrater die de ontvoering van Oreithyia door Boreas uitbeeldt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *