Europese kunst bij Sotheby’s tijdens de Masters Week

Sotheby’s organiseert de European Art Sale Part I van januari tijdens de Masters Week. Een belangrijk schilderij van Sir Lawrence Alma-Tadema, in een door de kunstenaar ontworpen lijst, een volledig naakt van Anders Zorn en een scène met meerdere figuren in Sainte-Adresse van Alfred Stevens verankeren de verkoop, die ook een uitzonderlijke groep van Barbizon-schilderijen uit een privécollectie in New York.

Twee voorbeeldige dierenschilderijen van Wilhelm Kuhnert zijn eveneens de moeite waard, evenals verschillende Venetiaanse taferelen van Eugen von Blaas en een verzameling Belle Epoque-foto’s vormen een aanvulling op een selectie werken van Spaanse kunstenaars en een uitzonderlijk paar sculpturen van Charles-Henri-Joseph Cordier.

Deze gedistingeerde selectie schilderijen uit een privécollectie in New York omvat bovendien belangrijke Barbizon-landschappen van Jean-Baptiste-Camille Corot, Charles François Daubigny, Narcisse Virgile Diaz de la Peña en Théodore Rousseau, evenals een intiem geschaald bostafereel van Camille Pissarro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *