Dit waren vorig jaar de landen met de grootste goudreserves in de grond

Volgens voorlopige gegevens vrijgegeven door de U.S. Geological Survey (USGS), bedroegen de wereldwijde winbare mijngoudreserves ongeveer 52.000 ton in 2022, wat 3,7% minder is dan de 54.000 ton gerapporteerd in 2021.

USGS definieert winbare mijnreserves (niet te verwarren met hulpbronnen) als het deel van de reservebasis dat economisch zou kunnen worden gewonnen of geproduceerd op het moment van bepaling.

Australië beschikt over ’s werelds grootste hoeveelheid mijngoudreserves (8.400 ton), gevolgd door Rusland (6.800 ton), Zuid-Afrika (5.000 ton) en de Verenigde Staten (3.000 ton).

Zoals Kitco eerder meldde, is China de grootste producent van mijngoud met ~330 ton van het gele metaal gedolven in 2022.

Tegelijkertijd wordt China geconfronteerd met een snelle uitputting van zijn huidige geschatte binnenlandse mijngoudreserves.

Reserves-to-production (R/P) ratio die de “burn rate” weergeeft van winbare reserves van minerale grondstoffen bij toepassing van de huidige niveaus van binnenlandse mijnproductie, toont aan dat China zich in de “rode zone” bevindt wat betreft de in de toekomst ontginbare voorraden van het gele metaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *