Natixis is alleen op langere termijn positief voor het goud

De goudmarkt blijft worstelen om de uptrend vast te houden aangezien de goudprijs onder de $ 1.900 per ounce blijven, terwijl Natixis nog lagere prijzen verwacht in de eerste helft van het jaar, aangezien de Federal Reserve de rente blijft verhogen om de inflatie te verlagen.

In zijn meest recent verschenen rapport zei Bernard Dahdah, edelmetaalanalist bij Natixis, dat ondanks de correctie in de goudprijs deze maand er ruimte is voor een verdere prijsdaling aangezien de obligatierendementen hoog blijven terwijl de inflatiedruk blijft dalen.

Dahdah voegde er echter aan toe dat hij niet zo bearish is als hij volgens het economische model van de bank zou moeten zijn.

“Het model suggereert dat de goudprijs in 2023 gemiddeld $ 1.586 per ounce zou kunnen bedragen. Desalniettemin zijn we niet te veel gefixeerd op dat cijfer, aangezien er in de echte wereld meer dan slechts een paar parameters zijn om de evolutie van de goudprijs te bepalen”, zei hij.

Hoewel de goudprijs dit jaar theoretisch fors zou kunnen dalen, zei Dahdah dat de zorgen van beleggers over een recessie en de fluctuerende verwachtingen rond een mogelijke renteverlaging in de tweede helft van het jaar ervoor zouden moeten zorgen dat de goudprijs niet daalt tot een dieptepunt voor meerdere jaren.

“Als zodanig zien we in ons basisscenario de goudprijs in 2023 gemiddeld op $ 1.790 / oz, gevolgd door een stijging tot gemiddeld $ 1.830 / oz in 2024 als de Federal Reserve begint met het verlagen van de tarieven.”

De opmerkingen komen terwijl de goudprijs moeite heeft om nieuwe beleggers te interesseren na een solide start van het jaar. De goudfutures van april werden voor het laatst verhandeld tegen $ 1.845,30 per ounce.

Dahdah zei dat de economen van de bank een gematigde groei zien in 2023, zelfs nu de VS in het tweede en derde kwartaal van het jaar in een recessie zou belanden. Hij voegde er echter aan toe dat de neergang niet diep genoeg zou zijn om de Federal Reserve te dwingen de rentetarieven te verlagen.

“Ons model voldoet niet aan de marktverwachtingen met betrekking tot een mogelijke renteverlaging door de Fed. Bij het ingaan van de tweede helft van het jaar geloven we dat de verwachting van investeerders van een renteverlaging in 2024 zal toenemen – wat gunstig zou moeten zijn voor goud”, zei hij. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *