The Collection of André Leon Talley scoort hoog bij Christie’s

Op 15 februari 2023, in het Christie’s Rockefeller Center, in het hart van Manhattan, heeft de live verkoop van The Collection of André Leon Talley fenomenale resultaten opgeleverd. De verkoop trok levendige biedingen van over de hele wereld aan, waardoor $ 1.387.827 werd opgehaald terwijl 100% van de aangeboden kavels werd verkocht en dat gemiddeld 343% boven de laagste schatting.

Het online gedeelte van de verkoop sloot gisteren af. In de live veiling was 30% van de bieders nieuw bij Christie’s, meer dan 40% van de nieuwe geregistreerde bieders waren millennials. Deze legendarische verkoop genereerde sterke resultaten in een breed scala aan verzamelcategorieën, waaronder fotografie, illustraties, accessoires en kleding. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Abyssinian Baptist Church in de stad New York en de Mt. Sinai Missionary Baptist Church in Durham.

De verkoop werd geleid door drie loten die $ 94.500 opleverden.

Bagage presteerde uitzonderlijk goed, met name een set van drie gepersonaliseerde bruine ‘ALT’-monogramgelakte canvaskoffers van Louis Vuitton, die voor meer dan 31 keer hun laagste schatting van $ 3.000 werden verkocht. Bovendien werd een paar limited-edition graffiti monogram canvas koffers met harde zijkanten van Stephen Sprouse voor Louis Vuitton verkocht voor $ 69.300, 17 keer meer dan hun laagste schatting. Eén koffer, gepersonaliseerd met “André Leon Talley” geschilderd in geel die verscheen met Talley in zijn Sex and the City-filmcameo uit 2008, werd verkocht voor $ 44.100, 22 keer meer dan de laagste schatting.

De prêt-à-portercollectie van Talley stond centraal in de verkoop: een marineblauwe wollen gedeconstrueerde overjas van Christian Dior bracht $ 40.320 op tegenover de laagste schatting van $ 1.000. Een steenrode ‘slaapzak’-koppelingsjas van Norma Kamali werd verkocht voor $ 25.200, 50 keer de laastge schatting van $ 500.

Andere hoogtepunten waren twee illustraties van Karl Lagerfeld waarin Talley wordt afgebeeld, elk met een laagste schatting van $ 800 en verkocht voor $ 32.760. Andy Warhols schilderij Diana Vreeland Rampant (naar Jacques Louis David, Napoleon in St. Bernard) werd verkocht voor 94.500 en werd overgenomen door het Mint Museum of North Carolina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *