Mieke houdt u vast aan de takken van de bomen: het dumpen van de dollar als wereldreservemunt zal tsunami van inflatie veroorzaken

Naarmate de wereld de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt verlaat, zullen dollars wereldwijd worden gedumpt, wat een “tsunami van inflatie” in de Verenigde Staten veroorzaakt wanneer de gedumpte dollars terugkeren naar de VS. De rentetarieven zullen dienovereenkomstig stijgen, gevolgd door een ineenstorting van de activaprijzen. Deze fase zouden worden gebruikt om Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) te lanceren en The Great Reset in te luiden.

Dit nare scenario is de voorspelling van Andy Schectman, president en eigenaar van Miles Franklin en een expert op het gebied van monetaire en economische geschiedenis. Schectman, die drie decennia ervaring heeft in de edelmetaalsector, zei dat de BRICS-coalitie (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) de leiding zou kunnen nemen om hun eigen reservevaluta te ontwikkelen die zou kunnen concurreren met de Amerikaanse dollar.

“De BRICS-landen verenigen zich tegen de  hegemonie van de dollar”, zei hij. “We weten nu al dat de toekomstige BRICS-valuta gekoppeld zou zijn aan goud of aan meerdere grondstoffen. In het laatste geval zou goud één van die grondstoffen zijn.”

De BRICS komen in augustus bijeen in Durban, Zuid-Afrika, en een van hun agendapunten is de ontwikkeling van een alternatief voor de Amerikaanse dollar. Binnen een paar maanden weten we dus ongetwijfeld meer. En als die landen allemaal dollars beginnen te dumpen, en ik denk dat het snel zal gebeuren, zou je een tsunami van inflatie krijgen die de kusten van het Westen bereikt.

Als dollars terugkeren naar de Verenigde Staten, zou dit “onmiddellijk een piek in de rentetarieven veroorzaken om het verlies aan koopkracht te compenseren”, zei Schectman. Dit, zo beweerde hij, zou op zijn beurt een “crash” veroorzaken in activa zoals huizen, aandelen en obligaties, die in waarde zijn gestegen als gevolg van het soepele monetaire beleid van de Federal Reserve.

“We komen uit een periode waarin activaprijzen de afgelopen jaren torenhoog werden opgeblazen, waarbij er de afgelopen drie jaar meer geld werd gecreëerd dan in de hele Amerikaanse geschiedenis voordien”, zei Schectman.

Terwijl de activaprijzen crashen, zou de regering Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) introduceren, digitale tokens die worden uitgegeven en beheerd door de Federal Reserve en die fungeren als fiatgeld. Deze zouden in eerste instantie worden aangeboden als een manier om degenen te helpen die hun rijkdom waren kwijtgeraakt.

Hij wees op het voorbeeld van Lael Brainard, vicevoorzitter van de Federal Reserve en binnenkort directeur van de National Economic Council, die voorstander is van de moderne monetaire theorie (MMT), het idee dat soepel monetair beleid de reële economie kan stimuleren, met name via rechtstreekse geldovermakingen aan huishoudens en particulieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *