VS hebben zichzelf een pad in de korf gezet door financiële sancties tegen Rusland door te voeren

VS hebben zichzelf een pad in de korf gezet door financiële sancties tegen Rusland door te voeren. Dat is alleszins de mening van Andy Schectman, president en eigenaar van Miles Franklin en een wereldwijd expert op het gebied van monetaire en economische geschiedenis

Het gebruik van de dollar als sanctiemiddel tijdens de Russische oorlog met Oekraïne heeft de stap naar het “dumpen” van dollars versneld. Hij suggereerde dat westerse sancties tegen Rusland, evenals het uitsluiten van Rusland uit het SWIFT-betalingssysteem, een huiveringwekkend effect hebben gehad, waardoor andere landen ervan werden weerhouden de dollar te gebruiken.

“Sinds de bewapening van de dollar in 2022 lijkt de-dollarisering veel, veel sneller te gaan”, merkte Schectman op.

Hij wees er op Saoedi-Arabië, dat onlangs heeft verklaard dat het openstaat voor het accepteren van andere valuta in ruil voor zijn olie, als een potentiële katalysator voor massale de-dollarisering.

“Het enige dat voor de-dollarisatie nu nodig is, zou zijn dat Saudi-Arabië publiekelijk zou verklaren dat het overweegt om andere valuta’s in ruil olie te accepteren”, beweerde hij. “En ineens, bij wijze van spreken als een donderslag bij heldere hemel, hebben alle landen die de afgelopen vijftig jaar dollars moesten vasthouden, er geen belang meer bij om die nog langer vast te houden.

Een verkoopgolf van dollars zou ongekende gevolgen hebben voor de wereldwijde financiële wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *