Succesvol verloop veiling collectie van André Leon Talley bij Christie’s

Christie heeft de online verkoop van de collectie van André Leon Talley afgesloten met een totale opbrengst van $ 2.167.704, met deelnemers uit 38 landen aan de veiling.

De live veiling, die vorige week werd afgesloten en een opbrengst van $ 1.387.827 haalde, zag dat 30% van de bieders nieuw waren voor Christie. Meer dan 40% van de nieuwe geregistreerde bieders waren Millennials. De online verkoop zag 66%  nieuwe geregistreerden.

De live en online verkoop realiseerden samen in totaal $ 3.555.531.

Het topstuk van de live veiling was een schilderij van Andy Warhol dat voor $ 94.500 werd verkocht. Het topstuk van de bagage in de veiling was een set van drie gepersonaliseerde bruine “alt” monogram gelakte canvas -koffers van Louis Vuitton die verkocht raakten voor $ 94.500.

Veel items overtroffen hun schattingen voor de verkoop, waaronder een marinegol gedeconstrueerde Greatcoat door Christian Dior. Die ging weg voor $ 40.320 tegenover een laagste schatting van $ 1.000. Een bakstenen rode ‘slaapzak’ van Norma Kamali verkocht voor $ 25.200, of 50 keer de laagste schatting van $ 500. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *