Impressionisten op 3 maart onder de hamer bij Christie’s

Op 3 maart zullen baanbrekende impressionisten zoals Pierre-Auguste Renoir en Alfred Sisley en moderne meesters die de kritische stromingen van het begin van de 20e eeuw bepaalden, van Gustav Klimt, te zien zijn op de dag van de impressionistische en moderne kunst en de live veiling van werken op papier bij Christie’s.

Het aanbod omvat onder andere werk van Pablo Picasso, Henri Matisse en Joan Miró.

Een centraal punt in de veiling is het monumentale meesterwerk van de Oekraïense kunstenares Sonia Delaunay, Marché au Minho, Portugal (schatting: £ 700.000-1.000.000) uit de belangrijke vroege serie felgekleurde Portugese markttaferelen in olieverf en encaustic waarmee deze kunstenares kleurentheorieën verkende tijdens de ontwikkeling van het orfisme.

Marché au Minho is verwant met andere belangrijke werken van dezelfde kunstenares die in openbare collecties zijn ondergebracht, zoals het Centre Georges Pompidou, Parijs en het Museum of Modern Art, New York. Het wereldrecord voor Sonia Delaunay is € 4,1 miljoen, behaald voor een werk met hetzelfde onderwerp en dezelfde naam.

Het thema stillevens komt sterk naar voren in de veiling, belichaamd door de intens meditatieve Natura morta van Giorgio Morandi (schatting: £ 600.000-800.000) en Georges Braque’s omvangrijke, geconcentreerde compositie Le moulin à café (schatting: £ 700.000-1.000.000), beide voltooid in het begin van de jaren veertig terwijl de Tweede Wereldoorlog in Europa woedde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *