Toenemende geopolitieke spanningen zullen goudprijs onvermijdelijk richting $ 2.000 duwen

Toenemende geopolitieke spanningen zouden volgens de grondstoffenanalisten van BCA Research kritieke steun kunnen bieden aan de goudmarkt en uiteindelijk de prijs onvermijdelijk boven de $ 2.000 per ounce zullen duwen.

In een rapport dat eind vorige week werd gepubliceerd, zei het in Montreal gevestigde onderzoeksbureau dat het zijn koersdoel voor de goudprijs aan het einde van het jaar verhoogde tot $ 2.000 per ounce, aangezien oorlogseconomieën de gewoonste zaak in de wereld beginnen te worden in het Westen en het risico van ‘fiscale dominantie’. blijft groeien.

“Het risico van fiscale dominantie, wanneer de monetaire autoriteiten de rente op een laag niveau vastzetten, zal groter worden naarmate het overheidsbeleid, gedreven door milieu- en defensieverplichtingen, zich blijft uitbreiden in het Westen”, schreef Robert Ryan, hoofd grondstoffen- en energiestrateeg bij BCA en de hoofdauteur van het laatste rapport.

Sinds de opmerkingen van BCA vorige maand zijn de politieke betrekkingen tussen de VS en China verder verslechterd nadat de VS twee weken geleden een vermoedelijke Chinese spionageballon had neergeschoten.

Dit weekend wakkerde de VS de vrees aan dat de oorlog in Oekraïne zou kunnen blijven escaleren, aangezien China overweegt Rusland “dodelijke steun” te geven.

Tegelijkertijd hield China gezamenlijke militaire oefeningen met Rusland en Zuid-Afrika toen de oorlog in Oekraïne de grens van een jaar bereikte.

Ryan merkte op dat de toename van de geopolitieke onzekerheid komt naarmate de economische omstandigheden blijven verslechteren. Hij voegde eraan toe dat hij in de huidige economisch omgeving niet meer verwacht dat de Federal Reserve dit jaar de rentetarieven boven de 5% zal verhogen.

Tegelijkertijd verwacht BCA dat het aanhoudende conflict in Oekraïne de grondstoffenprijzen zal blijven verstoren, waardoor de inflatie hoog zal blijven. Ryan voegde eraan toe dat marktverstoringen, de inzet van westerse landen om groene energie-infrastructuur te ontwikkelen en verhoogde defensie-uitgaven allemaal factoren zijn die de hogere inflatie zullen blijven ondersteunen.

De analisten zeiden dat ze de totale inflatie de komende jaren tussen 4% en 5% zien schommelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *