Zodra goud door kaap van $ 2.000 breekt, zal er nooit meer achterom gekeken worden

De Federal Reserve moet doorgaan met optrekken van de rentevoeten als reactie op zorgwekkende inflatiegegevens, maar haar ingrijpen zal uiteindelijk beginnen te wegen op de grondstoffen en op de financiële markten, waarschuwde Bloombergs macrostrateeg Mike McGlone.

“De Fed is nog steeds aan het verkrappen. De wereld neigt nog steeds naar een recessie”, zei McGlone. “De aandelenmarkt en grondstoffenprijzen zullen blijven dalen.”

De S&P 500 is year-to-date met 5% gestegen, hoewel de recente trend opnieuw zwakker is. Goud is 9% gedaald ten opzichte van het hoogtepunt in 2023.

Het werk van de Fed is bemoeilijkt door een hot jobs report, waarbij het aantal nieuwe banen in de VS in januari uitkwam op 517.000. Het werkloosheidspercentage daalde ook tot 3,4%, het laagste niveau sinds 1969.

“Aan die cijfers valt niet te tornen, ze zijn wat ze zijn en geven aan dat de Amerikaanse economie onder stoom blijft. “, zei McGlone. “Er zit niets anders op dan dat de Fed blijft verkrappen, hoewel ze binnenkort zou moeten versoepelen … de Amerikaanse centrale bank dreigt vast te komen zitten in de huidige overgangsfase van de inflatie.”

McGlone zei dat de inflatiecijfers zullen verbeteren en dat die cijfers over een jaar zeer deflatoir zullen zijn. Waardoor de Fed het over een andere boeg zal moeten gooien.

Zodra deze fase voorbij is, verwacht McGlone dat edelmetalen zullen schitteren.

“Het kan nog even duren, maar er liggen voor het goud betere tijden in het verschiet.”, zei McGlone. “Ik verwacht dat de goudprijs binnen enkele maanden door de kaap van $ 2.000 per ounce zal breken en vervolgens nooit meer achterom zal kijken. Het is kwestie van nog even geduld op te brengen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *