Verliesjaar voor Argonaut Gold

Argonaut Gold (TSX: AR) heeft aangekondigd dat het bedrijf in 2022 het equivalent van 203.155 troy ounce goud (GEO’s) bovenhaalde, een stijging met 17% vergeleken met 2021 (244,156 GEO’s) en daarmee bleef het bedrijf binnen de eigen guidance.

Het bedrijf zei dat het de kosten guidance overtrof met $ 1.443 per verkochte gouden ounce, een stijging van 43% y-o-y en dit vanwege afschrijvingen van de  voorraden naar netto realiseerbare waarden bij El Castillo, Florida Canyon, San Agustin en La Colorada.

Argonaut rapporteerde ook een daling van de omzet met 11% tot $ 388,3 miljoen in 2022 als gevolg van minder troy ounces verkocht, evenals een nettoverlies van $ 152,2 miljoen in vergelijking met een nettowinst van $ 26,5 miljoen in 2021.

“Vorig jaar was een uitdagend jaar voor het bedrijf op twee fronten. Ten eerste vereiste de stijging van de bouwkosten van het Magino -project een grote kapitaalverhoging, inclusief schulden, eigen vermogen en de verkoop van een royalty. Ten tweede had de inflatoire druk een significante Impact op de bedrijfsresultaten van onze laagwaardige Heap LEAP-operaties, wat resulteert in een beperking van onze Mexicaanse activa en de Canyon-mijn van Florida, “verklaarde CFO David Ponczoch.

“Vooruitkijkend is het management op de eerste plaats gericht op het voltooien van het Magino-project, met commerciële productie verwacht vanaf het derde kwartaal. Wij geloven dat Magino het potentieel heeft om een van de 10 grootste en laagste kosten goudmijnen in Canada te worden. Bovendien zal het management zijn gefocust op het verkennen van de grote sulfide -bron in Florida Canyon, net onder de oxide -afzettingen”, zei president en CEO Richard Young.

Argonaut Gold is een Canadese goudmaatschappij. Het bedrijf bevindt zich in de laatste stadia van de bouw van de Magino -mijn, gevestigd in Ontario, Canada. Het bedrijf heeft ook drie operationele mijnen, waaronder de Florida Canyon Mine in Nevada, VS, de San Agustin -mijn in Durango, Mexico en de La Colorada -mijn in Sonora, Mexico. Bovendien heeft het bedrijf het geavanceerde verkenningsfase Cerro del Gallo -project en verschillende andere exploratiefase-projecten, die allemaal in Noord -Amerika zijn gevestigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *