Chinese goudhonger goud blijft onverzadigbaar (de People’s Bank of China kocht vorige maand opnieuw 18 ton goud)

China’s Gold Shopping Spree heeft zijn vijfde opeenvolgende maand achter de rug; Krishan Gopaul, senior European, Midden -Oosten en Aziatische marktanalist, berekende dat het land sinds november 120 ton goud heeft gekocht. Ook in maart werd opnieuw 18 ton goud gekocht.

“De totale Chinese goudreserves bedragen nu 2.068 ton,” zei hij op Twitter.

Volgens veel analisten is China nu de dominante speler op de markt voor edelmetalen geworden, waardoor het sentiment op de goudmarkt volledig door elkaar is gegooid.

Bob Minter, directeur van de ETF -investeringsstrategie bij ABRDN, zei dat in de huidige omgeving, met dergelijke solide ondersteuning in de markt, het slechts een kwestie van tijd zal zijn voordat de goudprijs nieuwe recordhoogtes bereikt. Hij voegde eraan toe dat met zoveel onzekerheid op de financiële markten een overgewicht positie in goud een goede verzekeringspolis zou vormen.

Analisten merken op dat China naar verwachting zijn officiële goudreserves zal blijven vergroten, omdat het internationale geloofwaardigheid voor de yuan opbouwt. China blijft grote strategische stappen voorwaarts zetten omdat het land steeds meer concurreert met de Amerikaanse dollar als een wereldreserve -valuta.

In een recent interview zei Paul Wong, marktstrateeg bij Sprott, dat de trend naar dedollarisatie niet snel zal verdwijnen en zodoende lange termijn ondersteuning voor het goud biedt. Hij merkte op dat naties strategisch moeten denken zodat ze hun reserves diversifiëren en niet zomaar niet alle Amerikaanse dollars die ze bezitten dumpen.

De nieuwste reserve -update van China in rekening gebracht zijn de wereldwijde goudreserves in februari met 52 ton toegenomen, die zijn voor de 11e maand op rij gestegen, zei de WGC vorige week.

Jaar-tot-date staan de netto aankopen van centrale banken op 125 ton. “Dit is de sterkste start op jaarbasis terug tot minstens 2010 – toen de centrale banken jaarlijks netto kopers van goud werden”, aldus Gopaul in het rapport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *