Goudprijs boven $ 2.000 en zilverprijs boven $ 25: wat zullen de edelmetalen deze week doen?

Zowel goud als pauzeerden tijdens het paasweekend na een forse koersstijging in de weken voordien . Handelaren wachten op nieuwe fundamentele gegevens om de markten te beïnvloeden. April Gold noteerde gisteren op $ 2.013 en mei zilver stond op $ 25,08.

De risico appetijt is vorige week opnieuw weer wat toegenomen. Een kop in de Wall Street Journal wijst nochtans op niet veel goed: “Staat de tot dusver veerkrachtige banenmarkt op het punt te kraken?”

Volgens sommige rapporten zijn met de prijs van het goud terug boven $ 2.000 per ounce landen als Brazilië, Rusland, India, China en Zuid -Afrika allemaal van plan om hun goudreserves nog te vergroten. Dit is een gevolg van een nog steeds bipolaire geopolitieke wereld met als meest in het oog springend natuurlijk de oorlog in Oekraïne, stelt een analist van ING. Hij voegde eraan toe dat dit een positief gegeven is voor het goud en structureel negatief voor de Amerikaanse dollar.

Het Amerikaanse arbeidsrapport van vrijdag was het belangrijkste macro-economisch bericht van vorige week. Uit het banenrapport van maart bleek dat het aantal nieuwe jobs vorige maand vertraagde, maar waarschijnlijk niet voldoende om de druk op de Federal Reserve te verlichten om de rentetarieven te verhogen in haar inspanningen om de inflatie te vertragen.

De Amerikaanse economie voegde in maart 236.000 banen toe, terwijl het werkloosheidspercentage daalde tot 3,5%, zo blijkt uit gegevens van het Bureau of Labor Statistics die vrijdag zijn vrijgegeven. De consensusverwachting lag op 236.000 nieuwe banen.

Hier zijn de belangrijkste cijfers uit het rapport, vergeleken met de herziene cijfers van vorige maand:

Niet-agrarische nieuwe jobs: +236.000 vs. +326.000

Werkloosheidspercentage: 3,5% versus 3,6%

Gemiddeld uurloon, maand-op-maand: +0,3% vs. +0,2%

Gemiddeld uurloon, jaar-op-jaar: +4,2% vs. +4,6%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *