Consolidatie van de goudmarkt lijkt waarschijnlijk in afwachting van de aanval op nieuwe recordniveaus

Vorige week is een goede week voor het goud geweest, aangezien de goudprijs de verkorte handelsweek boven $ 2.000 per ounce beëindigde. Hoewel er nog steeds een gezond bullish momentum op de markt is, suggereert een groeiend koor van analisten dat de goudmarkt zou kunnen consolideren voordat de goudprijs een run boven zijn all-time hoogtepunten maakt.

Hoewel de analisten deels een afwachtende houding aannemen, laat het Kitco News Weekly Gold Survey zien dat de kleine beleggers extreem bullish blijven voor goud. Het is nu wachten op een aanval om de weerstand net onder $ 2.050 per ounce aan te vallen.

Ondanks de voorzichtige vooruitzichten op korte termijn onder de analisten van Wall Street, blijven velen van mening dat goud een aanbevolen aankoop blijft omdat de volatiliteit de financiële markten blijft domineren.

“Technisch gezien ziet goud er een beetje overbought uit op het huidige niveau,” zei Sean Lusk, co-directeur van commerciële hedging bij Walsh Trading. “Maar er zijn solide redenen waarom we op deze hoge niveaus handelen. We zien aanzienlijke diversificatie in de richting van de edele metalen vanwege grote onzekerheden in de wereld.”

Craig Erlam, senior marktanalist bij Oanda, zei dat goud zal blijven profiteren van dalende obligatierendementen en een zwakkere Amerikaanse dollar. Hij voegde eraan toe dat stijgende recessie -angst en de groeiende verwachting dat de Federal Reserve klaar is met het verhogen van de rentetarieven de goudprijs zal blijven ondersteunen.

Aan de andere kant zei Erlam dat de volgende week sterkere dan verwachte macro-economische gegevens of hoger dan verwachte inflatienummers de visie van Gold zouden kunnen ondermijnen. Hij voegde er echter aan toe dat de macrqo-economische gegevens veel hoger moeten zijn dan verwacht om het scenario te wijzigen.

“Teleurstellende gegevens of zelfs cijfers in overeenstemming met de verwachtingen zal de goudprijs richting nieuwe  recordhoogtes sturen,” zei hij.

Vorige week namen 22 Wall Street -analisten deel aan de Kitco News Gold Survey. Onder de deelnemers waren tien analisten, of 50%, op korte termijn bullish op goud. Tegelijkertijd behaalden bearish en neutrale verwachtingen elk vijf stemmen, of 25%

Ondertussen werden 647 stemmen uitgebracht in online peilingen. Hiervan verwachtten 430 respondenten, of 66% van het totaal, naar hogere goudprijzen. Nog eens 121, of 19%, zei dat de trend lager gericht zou zijn, terwijl 96 analisten, of 15% van het totaal, op korte termijn neutraal waren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *