Mohamed El-Erian verwijt de Fed de gemaakte fouten (die de risico’s op ongelukken hebben doen toenemen)

Volgens de bekende econoom Mohamed El-Erian heeft de Federal Reserve beleidsfouten gemaakt door te laat in te grijpen om de inflatie te beteugelen en vervolgens te weinig te doen.

Nu maakt El-Erian, economisch hoofdadviseur bij Allianz, de Duitse gigant op het gebied van financiële dienstverlening, en voorzitter van Gramercy Funds Management, zich zorgen dat centrale bankiers verkeerde keuzes hebben gemaakt die het risico op financiële en economische ongelukken vergroten.

El-Erian heeft al heel wat ongelukken en bijna-ongelukken gezien in zin legendarische carrière. Hij was plaatsvervangend directeur bij het Internationaal Monetair Fonds, CEO bij vastrentende krachtpatser Pimco, en CEO en president van Harvard Management Company, dat toezicht houdt op de schenking van Harvard University.

Na de financiële crisis van 2008-2009 bedacht hij de term ‘het nieuwe normaal’ om te verwijzen naar het daaropvolgende tijdperk van langzame economische groei. Van overdreven optimisme kan deze bekende econoom moeilijk beschuldigd worden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *