Dr. Doom is weer aan het woord: Nouriel Roubini voorspelt dat kredietcrisis VS in een recessie zal doen belanden

Dr. Doom’ is weer goed bezig. De man die wordt gecrediteerd voor het voorspellen van de kredietcrash van 2007 en de daaropvolgende grote financiële crisis is van mening dat het ergste nog voor ons ligt. Een boodschap die aan duidelijkheid alvast niet te wensen overlaat.

In een interview met Yahoo Finance zegt Nouriel Roubini, emeritus hoogleraar economie aan de NYU Stern, dat de banken niet vrijuit gaan in de nasleep van de spectaculaire ineenstorting van de SVB en dat was de grootste faling in de Amerikaanse banksector sinds Washington Mutual ten onder ging.

Misschien nog verontrustender is zijn mening dat het omvallen van SVB grote problemen zou kunnen opleveren voor de bredere Amerikaanse economie. Roubini zegt dat het huidige scenario dat zich afspeelt in de banksectoreen kredietcrisis zal verergeren, waarin leningen moeilijker te krijgen zijn vanwege meer toezicht en een risicovolle omgeving. “Die kredietcrisis zal de Amerikaanse economie later dit jaar in een recessie doen belanden”, waarschuwde hij.

De beroemde econoom zegt dat de Fed, zelfs voordat de bancaire onrust uitbrak, voor een dilemma stond tussen prijsstabiliteit en groei. Nu, zegt hij, lijkt het meer op een “trilemma” en dat centrale banken in de val gevangen zit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *