Bankcrisis ‘by design’ zal leiden tot grote crisis, CBDC’s en ‘volledige surveillance-economie’

De aanhoudende bankencrisis in de Verenigde Staten, waarbij drie banken – Signature, Silicon Valley Bank en Silvergate – failliet gingen, was waarschijnlijk ‘by design’ en bedoeld als een manier om Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) en een volledige surveillance-economie te bewerkstelligen.” Dat zegt Lynette Zang, Chief Market Analyst bij ITM Trading. Of met andere woorden: volgens deze dame is het allemaal opgezet spel.

“De elite heeft een crisis nodig die groot genoeg is, zodat mensen instemmen met deze volgende iteratie, de CBDC’s”, vertelde ze in een interview. “Het voert de wereld ook in de richting van een economie met volledig toezicht die rechtstreeks door de centrale banken kan worden gecontroleerd, als al de rijkdom binnen het systeem wordt opgeslagen.”

Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) zijn fiat-tokens die worden uitgegeven en beheerd door centrale banken en die werken als een officieel ruilmiddel, zoals contant geld. Hoewel CBDC’s bedoeld zijn om de transactiesnelheid en veiligheid te verbeteren, hebben critici gewaarschuwd dat ze kunnen worden gebruikt om mensen op te sporen, te traceren en te bestraffen, waardoor de privacy en burgerlijke vrijheden worden belemmerd.

Zang, die vijf decennia ervaring heeft in financiën, onder meer als investeringsbankier bij Larson Lehman en American Express, suggereerde dat CBDC’s onvermijdelijk zijn en tijdens een crisis zullen worden uitgerold om de economische gevolgen van die crisis te beperken.

“In een crisis die groot genoeg is, zullen al de demonstranten het zwijgen worden opgelegd als ze ervan overtuigd kunnen worden dat deze CBDC’s redding zullen brengen”, voorspelde ze. “Maar dat is helaas niet zo, was het maar waar. Het zal ons in een volledige surveillance-economie brengen.”

CBDC’s kunnen ook worden gebruikt om het monetaire beleid te verfijnen door gebruikers negatieve tarieven op te leggen; de bankrekening van een persoon kan worden geprogrammeerd om na verloop van tijd te slinken.

“CBDC’s gaan echt over controle, en ook over het vermogen om aan de mensen hun geld te knagen”, beweerde Zang. “Als ze met een CBDC naar buiten komen, betekent dit niet dat deze crisis voorbij is. Het is gewoon de volgende fase ervan.

Na de Russische invasie van Oekraïne hebben de Verenigde Staten en hun westerse bondgenoten harde sancties opgelegd aan Rusland, waaronder het bevriezen van 600 miljard dollar aan tegoeden in het buitenland en het verbieden van Russische banken van deelname aan het wereldwijde SWIFT-betalingssysteem.

Dit, merkte Zang op, heeft de inspanningen van Moskou en zijn bondgenoten bespoedigd om een alternatief voor de Amerikaanse dollar voor internationale handel te ontwikkelen. De BRICS-alliantie (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) komt in augustus bijeen om haar plannen voor een nieuwe reservemunt te onthullen.

“De gevechtslinies zijn vastgelegd,” verklaarde Zang. “Wij [lees: de Verenigde Staten] zijn als land zo arrogant geweest om mensen te vertellen dat als je niet doet wat we willen, we je uit het wereldwijde financiële systeem gooien.”

Zang voorspely dat de speciale trekkingsrechten (SDR) van het Internationaal Monetair Fonds, een op een mandje gebaseerd reservevermogen bestaande uit verschillende valuta’s, de nieuwe reservevaluta zouden vormen en het mechanisme zouden zijn voor de-dollarisering.

“Elk land dat in dollars luidende activa aanhoudt, kan deze gewoon bij het IMF deponeren, en dan kan het IMF ze omzetten in SDR’s, en vervolgens kun je de SDR’s omzetten in yuan of een andere valuta”, zei ze. “De weging van die BRICS-valuta’s kan veel groter zijn binnen de SDR… Het zou gemakkelijker zijn om de dollar te de-dollariseren met behulp van het vervangingsfonds van het IMF.”

Terwijl de de-dollariseringsbeweging blijft versnellen en de wereld op weg is om CBDC’s te adopteren, adviseerde Zang om te investeren in fysieke edelmetalen.

Zang wees erop dat goud de veiligste en meest beproefde manier is om zich in te dekken tegen de daling van de dollar, en benadrukte dat dit een historische cyclus is die zich ongetwijfeld zal herhalen.

“Er zijn in de loop van de geschiedenis meer dan 4.800 valuta’s geweest die hebben meegemaakt wat wij nu doormaken”, beweerde ze. “We bevinden ons aan het einde van de levenscyclus van deze valuta, dus daarom ben ik belegd in goud… Thuis aangehouden goud loopt enkel geen politiek risico.”

1 gedachte over “Bankcrisis ‘by design’ zal leiden tot grote crisis, CBDC’s en ‘volledige surveillance-economie’”

  1. Peter Doggen

    Wat kan een eenvoudige burger nog doen om de CBDC te ontlopen. Het is, dank zij onze onbetrouwbare politici en de corrupte EU DE manier om van ons slaven te maken. Ook: maandelijkse toelagen niet opgebruikt? Saldo kwijt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *