Centrale banken blijven actief handelen in goud (China kocht voor de vijfde maand op rij goud)

Een centrale bank die in maart goud verkocht, was de Turkse centrale bank en die was niet toevallig ook de grootste koper van het edelmetaal in 2022. Het land verkocht in maart 15 ton, meldde de WGC, wat de eerste maandelijkse netto verkoop sinds november 2021 markeerde en de reserves van het land verlaagde tot 572 ton. De officiële goudreserves van Turkije stegen vorig jaar met 148 ton, het hoogste record ooit.

Ook de Nationale Bank van Kazachstan verlaagde in maart haar reserves met 10,5 ton goud. Kazachstan was echter al eerder een verkoper. Year-to-date heeft de Bank haar goudbezit met 19,6 ton verminderd. De totale goudreserves van het land bedragen nu 332 ton – het laagste sinds augustus 2018.

Ander nieuws: de Tsjechische Nationale Bank kocht in maart 1,5 ton. Dit is een grote aanwinst voor de Bank, die het afgelopen jaar 1,4 ton heeft aangekocht. De totale goudreserves van het land bedragen nu 13,5 ton, het hoogste niveau sinds medio 2006.

India kocht vorige maand ook 3,5 ton onbewerkt goud, waarmee het totaal in het eerste kwartaal op 7,3 ton kwam, zei Gopaul. En deze aankoop komt nadat de People’s Bank of China in maart een extra goudaankoop van 18 ton meldde, wat de vijfde opeenvolgende maand van goudaankoop markeert.

Goud startte de handel in maart rond het niveau van $1.860 per ounce en eindigde de maand op $1.998. Gedurende die tijd testte goud twee keer het niveau van $ 2.000. Op het moment van schrijven werden de goudfutures van June Comex verhandeld tegen $ 2.005,90.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *