Koers Franco-Nevada (FNV) dicht in de buurt van de jaarpiek (en dit bedrijf heeft geen schulden)

Focus op een op goud gericht royalty- en streamingbedrijf: Franco-Nevada (NYSE:FNV) biedt een aantrekkelijke mogelijkheid onder goudaandelen om te kopen. In wezen verschaft Franco-Nevada kapitaal aan mijnbouwondernemingen. In ruil daarvoor ontvangt het bedrijf een deel van de metaalproductie en/of de gegenereerde inkomsten. Sinds het begin van het jaar heeft FNV bijna 12% van haar eigen vermogen gewonnen.

Financieel heeft de goudonderneming verschillende aantrekkelijke eigenschappen. Misschien wel het belangrijkste op dit moment is dat Franco-Nevada nul schulden heeft, waardoor het een ongelooflijke flexibiliteit heeft. Ook pingt de Altman Z-Score op 85,19, wat wijst op een extreem laag faillissementsrisico in de komende twee jaar.

Het profiteert ook van een solide driejarige omzetgroei van 16,2%. En de nettomarge bedraagt 53,21%, waarmee het bijna 95% van zijn concurrenten overtreft. Ten slotte beschouwen analisten van Wall Street FNV als een consensusmatige koop. Hun gemiddelde koersdoel bedraagt echter slechts $ 155,75, wat een opwaarts potentieel van iets meer dan 1% impliceert. Aan een koers-winstverhouding van 41 is het aandeel bovendien niet goedkoop gewaardeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *