Investeringen in goud zullen verviervoudigen naarmate het marktaandeel voor edelmetalen bij de beleggers terugkeert naar het ‘vier decennia gemiddeld’.

Volgens Rick Rule, voormalig CEO van Sprott Holdings en oprichter van Rule Investment Media, is de stijging van de goudprijzen sinds november dramatisch geweest, maar die winsten zijn nog maar het begin van een veel bredere trend. Er zitten volgens Rule meer prijsstijgingen aan te komen.

“Het is belangrijk om te overwegen hoe ver de goudprijs kan stijgen,” zei Rule. “Edelmetaal gerelateerde investeringen maken minder dan een half procent uit van alle besparingen in beleggingsactivaklassen in de Verenigde Staten. Het gemiddelde marktaandeel over vier decennia is twee procent.”

Rule is van mening dat de combinatie van negatieve reële rentetarieven, kwantitatieve versoepeling, schulden en tekorten het marktaandeel van goud op zijn minst naar het gemiddelde van vier decennia zal stuwen. “Als dat klopt, zal de vraag naar edelmetaal gerelateerde activa verviervoudigen, en dat is precies wat ik denk dat gaat gebeuren.”

“Wat de goudprijs altijd heeft gedreven, meer dan iets anders, is de bezorgdheid van mensen over het behoud van hun koopkracht in meer conventionele spaarinstrumenten,” zei hij. “Niets zou spaarders meer zorgen moeten baren dan rentetarieven die onvoldoende zijn om gelijke tred te houden met de inflatie.”

Rule zei dat de beste illustratie hiervan de 10-jarige staatsobligatie is, die gedurende tien jaar elk jaar 3,4% rente zal betalen, terwijl het Amerikaanse Congressional Budget Office erkent dat de dollar 7% van zijn koopkracht per jaar verliest. “Met andere woorden, de Amerikaanse regering garandeert een vermindering van uw koopkracht met drie en een half procent per jaar, samengesteld voor tien jaar en dat is de eerste belofte van de regering waarvan ik bereid ben te geloven dat ze die zullen nakomen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *