Barrick Gold wacht op de goudprijs

In de afgelopen vijf jaar is Barrick Gold (NYSE:GOLD) uitgegroeid tot een van de meest winstgevende bedrijven in zijn sector, met EBITDA-marges van bijna 50%. Ondanks een uitdagend 2022 bleven de winstgevendheidsstatistieken relatief consistent met de historische gemiddelden.

De activabasis van Barrick Gold is een ander voordeel, aangezien het bedrijf eind 2022 76 miljoen ounces aan goudreserves aanhoudt. De robuuste financiële flexibiliteit van het bedrijf zorgt ook voor een duidelijk inzicht in de cashflow voor de nabije toekomst. De kopermijndivisie van het bedrijf is een andere belangrijke kans, goed voor 18% van de omzet. Dit cijfer zou de komende jaren aanzienlijk kunnen stijgen, aangezien verschillende langetermijnprojecten worden ontwikkeld.

Bovendien wordt de samenwerking tussen Barrick en Newmont in de joint venture Nevada Gold Mines gezien als een game-changer die kan resulteren in substantiële winst voor beide organisaties. Met een indrukwekkende brutowinstmarge van 39% heeft Barrick al een solide aanwezigheid op de markt.

Op jaarbasis heeft dit aandeel op de beurs eerder zwak gepresteerd. De waardering is niet overdreven hoog, maar de toekomstige koersevolutie is afhankelijk van de goudprijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *