Hecla Mining profiteert van verdere stijging zilverprijs

De Hecla Mining (NYSE:HL)-aandelen zien er aantrekkelijk uit tegen de achtergrond van een verwachte forse stijging van de zilverprijs. Sommige analisten denken dat het beste deel van de rally en dividendgroei nog moet komen. Het huidige dividendrendement bedraagt echter slechts 0,47%.

Het bedrijf rapporteerde een groei van de zilverproductie met 10% in 2022. Het bedrijf verwacht voor het lopende jaar een productiegroei van 18%. Bovendien wordt verwacht dat de productiegroei tegen 2025 zal versnellen tot 35%.

Hecla Mining is niet alleen de grootste zilverproducent in de Verenigde Staten, maar houdt zich ook bezig met goudwinning. Met goud niet zo ver onder het niveau van $ 2.000 per ounce is het waarschijnlijk dat de kasstromen van het bedrijf zullen toenemen. Dit zal zich vertalen in een gezonde dividendgroei.

Het is ook vermeldenswaard dat Hecla onlangs ATAC Resources heeft overgenomen. Dit geeft Hecla toegang tot aanvullende tier-1 mijnrechtsgebieden. Overnames kunnen de omzet en kasstromen van het bedrijf de komende jaren mogelijk een boost geven. Uiteraard is ook de koersevolutie afhankelijk van het herstel van de zilverprijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *