Goud en zilver hebben forse correcties achter de rug, is de bodem al bereikt?

Goud- en zilverprijzen zijn vorige week stevig lager gezet, waarbij beide edelmetalen dieptepunten van meerdere weken bereikten. De drie belangrijkste financiële markten die belangrijk zijn voor goud en zilver, waren vorige week allemaal bearish voor de edelmetalen.

De Amerikaanse dollarindex is stevig gestegen en bereikte een hoogste punt in zeven weken. Stijgende Amerikaanse staatsobligaties en lagere prijzen voor ruwe olie op deze dag vervolledigden het bearish scenario. Goudfutures voor in juni daalden naar vanmorgen $ 1.963,60 en zilver voor juli daalde naar $ 23,32.

De risicobereidheid van handelaren en beleggers is eind vorige week ook gestegen, wat ook negatief is voor de safe-haven metalen. De gesprekken over de verlenging van de schuldlimiet in de VS verlopen naar verluidt beter.

President Joe Biden en House Speaker Kevin McCarthy hebben beiden optimistische opmerkingen gemaakt over het sluiten van een deal voor 1 juni. Niet voor niets zegt een kop van Barrons: “Optimisme over het schuldenplafond brengt de financiële markten weer tot leven.” Het artitel beschrijft dat hoewel het oplossen van de schuldkwestie positief is, de potentiële negatieve factoren nog steeds aanhouden, waaronder een nog steeds agressieve Federal Reserve, recessiezorgen en Amerikaanse en Europese bankkriebels. De markt werkt momenteel tegen goud en zilver, maar dat betekent niet dat de onderliggende risico’s zijn verdwenen. Het valt echter af te wachten waar en wanneer de goud- en zilverprijs een bodem zullen bereiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *