Centrale banken blijven op grote schaal goud kopen, ook de Iraakse centrale bank is aan boord gekomen

De centrale bank van Irak breidde haar goudreserves vorige week met 2% uit in één dag, meldde Bloomberg,

Irak kocht donderdag 2,5 ton goud, waardoor de totale goudreserve toenam tot 132,73 ton. Bloomberg citeerde daarbij Mazin Sabah, directeur-generaal van de afdeling Investeringen van de centrale bank.

Sabah zei dat Irak een strategie volgt om geleidelijk goud toe te voegen aan de reserves van het land als een veilige haven. “Ons huidige plan is om in kleine hoeveelheden meerdere keren te kopen, niet een grote hoeveelheid in één keer,” zei Sabah.

Centrale banken kochten vorig jaar recordhoeveelheden goud, waardoor de reserves werden vergroot met een activum dat wordt gezien als een veilige haven tijdens periodes van economische onrust en een aanhoudende trend in de richting van de-dollarisering.

Irak gebruikte de lagere prijzen van vorig jaar ook als een kans om zijn goudaankopen na een pauze van vier jaar te hervatten. Irak kocht ongeveer een jaar geleden 34 ton goud in een eenmalige aankoop die zijn goudbezit met 35% verhoogde. Het goud van Irak ligt opgeslagen in Engeland en Frankrijk.

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar voegden centrale banken 228 ton toe aan hun wereldwijde goudreserves, een recordtempo voor de eerste drie maanden van het jaar sinds het begin van de gegevensverzameling in 2000, volgens de World Gold Council (WGC).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *