Het belangrijkste argument voor goud is en blijft zekerheid, zei Dominic Frisby (hij adviseert 5 tot 10% goud voor elke beleggingsportefeuille)

Dominic Frisby, auteur van FlyingFrisby.com, herhaalde nogmaals dat elke belegger goud in portefeuille zou moeten hebben.

“Ik ben een groot voorstander om maximum vijf of tien procent van de netto waarde van je portefeuille in goud te stoppen en dan te hopen dat de goudprijs niet te snel omhoog gaat, kwestie van nog kansen te krijgen om bij te kopen.”, zei Frisby, wijzend op de lange levensduur van het metaal als waarde opslag. “Het instinct om goud te kopen is het meest diepgewortelde commerciële instinct van de mensheid. In een notendop: waarom zou je goud moeten bezitten? Omdat het een duurzaamheid heeft die geen enkele andere substantie heeft.”

Frisby zei dat goud het beste presteert als het vertrouwen in het systeem laag is, waarbij hij opmerkt dat er momenteel wereldwijd sprake is van verhoogde cultuuroorlogen en andere conflicten.

“Financiële crises lijken vaker voor te komen”, zegt Frisby. “Je kunt gewoon voelen dat het vertrouwen in het systeem over het algemeen aan het afbrokkelen is.”

Frisby is echter ook een fan van Bitcoin en vindt dat beleggers beide moeten bezitten.

“Er is een echte generatiekloof tussen goud en Bitcoin”, zei Frisby. “Bitcoin is het meest fantastische educatieve hulpmiddel gebleken. Het heeft mensen geleerd over fiatgeld en de aard van geld. Dus ik adviseer om zowel goud als Bitcoin in portefeuille te houden.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *