Markten slaan alarm over de Chinese economie, herstel verloopt minder snel dan verwacht (en hou de koperprijs in de gaten)

De financiële markten hebben de laatste tijd rode vlaggen gehesen over de Chinese economie.

Dat komt omdat de hoge verwachtingen voor een robuust herstel na Covid grotendeels niet zijn uitgekomen.

Financiële markten hebben de laatste tijd rode vlaggen gehesen over de Chinese economie, maar een analist zei dat Wall Street het grote plaatje mist.

De groei in de op één na grootste economie ter wereld versnelde tot 4,5% in het eerste kwartaal van 2,9% in het vierde kwartaal na de versoepeling van de COVID-beperkingen eind vorig jaar.

Maar recentere gegevens wijzen op een vertragende groei van de detailhandelsverkopen en op dalingen van de huizenverkopen, industriële productie en investeringen in vaste activa.

Dat stelde investeerders teleur die hoopten op een groter herstel na COVID en bracht Wall Street ertoe zijn groeiramingen voor het volledige jaar te verlagen. Zorgen over de Chinese economie sijpelden door de markten.

Eerder deze maand zakte de yuan voor het eerst dit jaar voorbij een psychologisch belangrijk niveau van 7 per dollar. De prijs van koper, waarvan ooit werd verwacht dat deze fors zou stijgen als gevolg van de grote vraag van Chinese fabrieken, bereikte medio mei een dieptepunt in vier maanden.

Ondertussen zijn aandelen van luxemerken die afhankelijk zijn van de Chinese consumentenbasis begonnen te dalen door stagnerende activiteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *