Logo The House

Waarom goud veel veiliger is dan de dollar, de euro of eender welke valuta (er is tot op de dag van vandaag 209.000 ton goud gedolven)

Volgens schattingen van de World Gold Council is er in de geschiedenis van de mensheid ongeveer 209.000 ton goud gedolven. Van dat totaal zijn staven en munten goed voor 21%, centrale banken voor 17% en maar liefst 46% van al het beschikbare goud is gebruikt voor juwelen. 84% van het gedolven goud is nog steeds traceerbaar.

Al duizenden jaren wordt goud in elke grote samenleving over de hele wereld gewaardeerd als een waardevolle schat. En omdat goud onverwoestbaar is, is vrijwel al het goud dat mensen hebben gedolven nog steeds beschikbaar in een of andere vorm.

Ondanks duizenden jaren populariteit is goud nog steeds zeldzaam dankzij de lage stock-to-flow ratio. Elk jaar voegt de mijnbouwproductie ongeveer 3.500 ton goud toe aan het totale aanbod, wat gelijk staat aan een toename van 2%.

Dat is een van de grootste verschillen tussen goud en moderne valuta zoals de Amerikaanse dollar.

De Fed heeft de macht om met een vingerknip nog een biljoen dollar meer bij te drukken. Maar hoe hard je ook je best doet, je kunt de goudvoorraad gewoon niet verdubbelen in één jaar.

 

Het bezit van echte fysieke activa is veiliger dan papieren activa. Maar simpelweg goud kopen is niet altijd voldoende – u moet nog steeds uw due diligence doen wanneer u een aanzienlijk deel van uw geld opslaat bij een goudbedrijf of kluis…Safety first is een advies waar u beter goed rekening mee houdt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *