Fed zal gedwongen worden om het rentewapen van schouder te veranderen (en dat speelt voluit in de kaart van het goud)

De Federal Reserve zal haar agressieve monetaire beleid niet veel langer kunnen volhouden vanwege de groeiende schuldenlast van het land, die volgens een marktanalist de goudprijzen op recordniveaus zal blijven ondersteunen.

In een recent interview zei Chantelle Schieven, hoofd onderzoek bij Capitalight Research, dat de goudprijs de hele zomer in neutraal gebied onder de $2.000 per ounce zou kunnen blijven; ze voegde er echter aan toe dat de huidige monetaire beleidskoers van de Federal Reserve druk blijft uitoefenen op de wereldwijde financiële markten.

De opmerkingen van Schieven komen nadat de Federal Reserve de rentetarieven in juni ongewijzigd heeft gelaten. Schieven zei dat de pauze van de centrale bank waarschijnlijk het einde van de verkrappingscyclus zal betekenen.

“De wereldeconomie kan zich, vanwege de groeiende schuldenlast, deze hogere rentetarieven momenteel niet veroorloven”, zei ze. “Vanwege stijgende rentetarieven gaan de onderhoudskosten voor al deze schulden alleen maar omhoog. Op een gegeven moment zullen al deze schulden noodlijdend worden en dat is waar goud om de hoek komt kijken.”

Beleggers moeten zich niet alleen zorgen maken over de staatsschulden; Schieven wees erop dat consumenten en bedrijven het moeilijk beginnen te krijgen in een omgeving van hogere rentetarieven. Ze voegde eraan toe dat de economie de impact van deze stress niet heeft gevoeld, aangezien consumenten nog steeds wat spaargeld hebben om hun betalingen te doen; de omstandigheden beginnen echter te verslechteren.

“Het is nog maar een jaar geleden dat de Federal Reserve de rente agressief begon te verhogen en het zal even duren voordat de effecten voelbaar zijn. Het maakt niet uit of u moeite heeft met met uw hypotheek, zolang u die hypotheek nog kunt betalen en je hoeft niet te verkopen. Maar er zijn veel consumenten die op hypotheken zitten die over zes maanden als noodlijdend kunnen worden beschouwd omdat ze er iets mee moeten doen. Hetzelfde met commercieel onroerend goed.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *