Een stijgende nationale schuld is bullish voor goud (en dat zullen we binnenkort weten)

Het schuldenplafond-drama eindigde met valse bezuinigingen en een glanzende nieuwe creditcard zonder limiet voor de federale overheid. We kunnen nu een grote stijging van de staatsschuld verwachten, aangezien de Amerikaanse regering na bijna zes maanden een inhaalslag maakt tegen haar leenlimiet.

Dus, hoe kan dit de prijs van goud beïnvloeden?

Als de geschiedenis een indicatie is, zal het waarschijnlijk hoger zijn.

De eerste werkdag nadat de overeenkomst over het schuldenplafond van kracht werd, verhoogde het Amerikaanse ministerie van Financiën de staatsschuld met meer dan $350 miljard. Op 8 juni was de schuld met iets meer dan $ 454 miljard gestegen tot $ 31,9 biljoen.

En u kunt de komende dagen meer oogverblindende stijgingen van de staatsschuld van één dag verwachten. Het zal me zelfs niet verbazen als de staatsschuld deze week $ 32 biljoen overschrijdt. De Amerikaanse Schatkist moet niet alleen lenen om haar lopende rekening aan te vullen (de Treasury General Account of TGA genoemd bij de New York Federal Reserve Bank), maar ze zal ook moeten lenen om de begrotingstekorten te dekken die de Biden-administratie maand na maand loopt.

En ondanks wat de Republikeinen u vertellen, zullen de uitgaven de komende twee jaar stijgen, zelfs als het Congres zich aan deze deal houdt. De Amerikaanse regering blaast elke maand bijna een half biljoen dollar door en het tekort voor fiscaal 2023 bedroeg al bijna $ 1 biljoen met nog vijf maanden te gaan. Aan de uitgaven met de bijbehorende tekorten komt binnen afzienbare tijd geen einde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *