Er komen aanzienlijk hogere voedselprijzen, omdat de Amerikaanse voedselproductie dit jaar ver onder het normale niveau zal liggen.

Dat is echt slecht nieuws, want de voedselprijzen zijn al absurd hoog. In sommige gevallen betalen mensen evenveel voor een volle winkelwagen vol eten als vroeger voor een occasie auto in de VS. Helaas zullen de voedselprijzen alleen maar stijgen omdat Amerikaanse boeren en veeboeren van kust tot kust extreem hard worden getroffen.

Er wordt bijvoorbeeld gemeld dat tarweboeren in Kansas hun kleinste oogst in meer dan 60 jaar zullen binnenhalen…

Kansas wordt wel de graanschuur van het land genoemd. Nu zullen tarweboeren in de staat hun kleinste oogst binnenhalen in meer dan 60 jaar.

Dit gaat direct door de keten, van boer tot consument in de supermarkt.

Kansas produceert normaal gesproken met een ruime marge meer tarwe dan welke andere Amerikaanse staat dan ook.

Maar nu zal de oogst in die staat de kleinste zijn die we sinds 1957 hebben gezien…

Door de droogte van de afgelopen twee jaar is een groot deel van de oogst verdord.

Nu wordt de tarweoogst van dit jaar in Kansas dus de kleinste sinds 1957. Dat jaar onderdrukte de regering-Eisenhower opzettelijk de tarweproductie.

In 1957 woonden er 166 miljoen mensen in de Verenigde Staten.

Vandaag zijn er 331 miljoen mensen.

Dus wie gaat er vrijwillig stoppen met het eten van tarwe (lees: brood) dit jaar, zodat anderen kunnen consumeren wat ze normaal doen?

Op dit moment zijn de zaken zo slecht dat ons wordt verteld dat meelfabrieken in Kansas waarschijnlijk tarwe zullen moeten kopen die in Oost-Europa is geteeld…

Decennia lang heeft Kansas de natie geleid in de tarweproductie. De VS is ook wereldleider in de export van tarwe.

Dit is een groot probleem.

Maar kunnen we niet allemaal gewoon meer maïs eten?

Maïs is tenslotte al in duizenden en duizenden verschillende producten die Amerikanen regelmatig consumeren.

Welnu, het blijkt dat de maïsproductie ook sterk wordt beïnvloed door droogte. Het volgende komt uit een Newsweek-artikel met de titel “Maïsprijzen gaan stijgen nadat het middenwesten is getroffen door de ergste droogte in 30 jaar”…

Een ongewoon droge mei in het Midwesten heeft geleid tot bezorgdheid over de maïsoogst van dit jaar in de Corn Belt, de regio die zich uitstrekt van de panhandle van Texas tot North Dakota en in het oosten tot Ohio, die de maïsproductie van het land domineert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *