Krachtige opwaartse beweging van de goudprijs is waarschijnlijk vanaf de huidige niveaus (all-time highs zijn binnen handbereik)

Goud heeft een nieuwe steunzone gevormd op het niveau van $1.900 per ounce, en als dat niveau standhoudt, zullen nieuwe recordhoogtes weldra binnen handbereik liggen, volgens de laatste analyse van VanEck.

Goud heeft zojuist de meeste tijd ooit boven het niveau van $ 1.900 per ounce doorgebracht en vormde zodoende op dat niveau een steunnieuwe basis”, zei VanEck’s plaatsvervangend portefeuillemanager Imaru Casanova.

“Goud toont veerkracht ondanks een sterke aandelenmarkt en de recente sterkte van de Amerikaanse dollar”, schreef Casanova donderdag in een rapport.

De all-time highs zijn binnen handbereik voor goud nu de Federal Reserve haar meest agressieve verkrappingscyclus in decennia stopt.

“Het hoogste punt ooit van $ 2.075 per ounce ligt naar onze mening binnen handbereik”, zei Casanova. “We zien een macro-achtergrond die op de langere termijn gunstig blijft voor goud.”

Aangezien de Fed de rente na tien opeenvolgende verhogingen ongewijzigd hield binnen een bereik van 5% tot 5,25%, bevestigde de voorzitter van de centrale bank, Jerome Powell, woensdag dat de mediaan dot plot dit jaar nog minstens twee renteverhogingen van 25 basispunten te zien gaf. Maar de markt bleef niet overtuigd en rekende slechts één renteverhoging in juli in, volgens de CME FedWatch Tool. Wanneer het daar stopt, zou de goudprijs snel richting nieuwe recordniveaus kunnen stijgen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *