Belg geeft gemiddeld 1.115 euro uit aan reizen

In 2022 maakten alle Belgen samen 21,8 miljoen reizen. Daarmee zitten we bijna opnieuw op het niveau van voor COVID-19, toen er 22,7 miljoen reizen ondernomen werden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Een kwart van alle reizen (26,5%) bleef binnen de landsgrenzen. En van de buitenlandse reizen blijft Frankrijk een niet te kloppen bestemming: liefst een derde (31,1%) van alle buitenlandse reizen hadden onze zuiderburen als bestemming. Als we buiten Europa kijken, dan vallen Marokko en Turkije net binnen de top 10 van populairste bestemmingen.

Citytrip of kust even populair

Erop uit trekken naar de kust of op citytrip: het blijkt even populair. Beide reistypes hebben elk zo’n 33% marktaandeel. Verder kiezen reizigers voor het platteland (30%) of de bergen (15%). En met 1,2 miljoen is ook het aantal zakenreizen weer bijna op het peil van 2019.

Wie werkt of schoolgaat, reist meer

38% van de bevolking kon of wilde niet reizen (met minstens één overnachting). Er zijn duidelijke verschillen in de bevolkingsgroepen. Werkenden en leerlingen reizen meer: 72% en 69% van hen ondernam minstens één reis. Gepensioneerden (45%), werklozen (38%) en andere inactieven (35%) trekken er gemiddeld minder vaak op uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *