Goud blijft een belangrijke strategische pijler in elke portefeuille (want beleggers beginnen zich in te dekken tegen de toenemende risico’s op de markt)

De goudmarkt brak eerder deze week uit boven het niveau van $1.950 per ounce hoewel de Federal Reserve naar verwachting haar agressieve monetaire beleid gedurende de zomer zal handhaven.

In een recent interview zei Kristina Hooper, chief global market strategist bij Invesco, dat hoewel goud voor een uitdagende omgeving staat, aangezien de markten verwachten dat de Federal Reserve de rente later deze maand met nog eens 25 basispunten zal verhogen, het een belangrijke strategische pijler in elke portefeuille blijft

Ze voegde eraan toe dat de goudprijs op korte termijn goed ondersteund zou kunnen blijven, aangezien beleggers op zoek zijn naar mogelijkheden om zich in te dekken tegen de huidige toenemende risico’s op de markt.

“Als we terugkijken op 2022, gaf dat jaar nogmaals een waarschuwing wat betreft het belang van een goed gediversifieerde portefeuille. Het betekent dat beleggers meer gediversifieerd activa moeten aanhouden dan alleen aandelen en obligaties. Ze moeten ook alternatieve activa overwegen, waaronder goud”, zei ze. “Het is belangrijk om strategisch te denken in plaats van tactisch, en dat pleit hoe dan ook voor goud, zelfs als het gele metaal op korte termijn wat tegenwind krijgt.”

De Amerikaanse economische bedrijvigheid is relatief veerkrachtig gebleven ondanks de meest agressieve verkrappingscyclus van de Federal Reserve in meer dan 40 jaar; Hooper voegde er echter aan toe dat buitensporige besparingen, die de vraag van de consument dit jaar hebben gestimuleerd, beginnen op te drogen. Ze zei dat economen nog steeds niet weten wat de achterblijvende impact van stijgende tarieven op de economie zal zijn.

Ze merkte op dat Invesco verwacht dat de groei zal vertragen, maar dat de VS op schema ligt om een diepe en langdurige recessie te voorkomen. Maar ze voegde eraan toe dat er nog steeds risico’s zijn die de economische omstandigheden kunnen doen verslechteren. Tegen die achtergrond blijft goud een must in elke beleggingsportefeuille. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *