Zilver reageert forser dan goud op Amerikaanse inflatiecijfers (maar extra impuls is nodig om echte rally op te starten)

Zilver deed het eerder deze week goed, de stijging van de zilverprijs overtrof de stijging van de goudprijs nadat de Amerikaanse regering een zwakker dan verwachte inflatiedruk rapporteerde.

Bart Melek, hoofd grondstoffenstrategie bij TD Securities, waarschuwde echter dat de zilvermarkt een aanzienlijke toename van de vraag van investeerders en een hernieuwde industriële belangstelling nodig heeft om op korte termijn boven het niveau van $ 23 per ounce uit te stijgen.

“Bezorgdheid over hogere rentetarieven voor langere tijd, een gebrek aan speculatieve interesse, minder fysieke vraag te midden van de Chinese economische zwakte en de vrees voor een aanstaande recessie in de VS, suggereren dat de zilvermarkt minder krap zal zijn dan het verwachte jaarlijkse tekort van 110 koz dit jaar suggereert,” hij gezegd. “Bijgevolg wordt verwacht dat zilver het grootste deel van de komende drie maanden in de buurt van de huidige $ 23 / oz zal evolueren.”

Melek voegde er echter aan toe dat hij tegen het einde van het jaar een solide potentieel voor zilver ziet, aangezien de Federal Reserve de rente zal beginnen te verlagen wanneer de recessie begint dichterbij te komen.

“Nu duidelijk wordt dat de Fed en andere centrale banken in de eerste maanden van 2024 de bocht zullen beginnen te maken naar een soepeler monetair beleid, waardoor de vooruitzichten voor een economisch herstel aan de horizon toenemen, verwachten we dat het witte metaal een klim kan beginnen richting $ 26 / oz in de laatste dagen van 2023, “zei hij.

Hoewel de koele inflatiecijfers van woensdag solide ondersteuning bieden voor zilver, heeft het geen invloed gehad op de renteverwachtingen. De markten hebben een stijging van 25 basispunten binnen enkele dagen tijd zo goed als in geprijsd. Het groeiende optimisme dat dit de laatste renteverhoging zal zijn, is echter een belangrijke katalysator achter de rally van afgelopen woensdag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *